När Stockholm kysser mig på kinden

Kaffet är uppdruket och skolarbetet gjort för ikväll i alla fall. Det finns faktiskt en hög med böcker som jag knappt öppnat som ska läsas, utforskas och reflekteras. Det känns skumt att jag snart har gått en termin på Örebro universitet. Den 6 juni tar terminen slut och sommarlovet tar vid. När jag tänker på det så känns det så här i efterhand så konstigt att jag är här. För jag trodde verkligen inte det. Jag vet inte vad jag trodde heller, men att jag skulle bosätta mig så långt bort från alla som jag vill vara nära som jag vill träffa och vara med så mycket det går. Jag ångrar mig inte, jag trivs bra, men ja...ja...jag vet inte det kanske inte finns något men här... Det behöver väl inte finnas ett MEN som ska på något sett säga att allt inte är perfekt, att det finns något som är defekt och lite fel och obrukbart. något som inte är som förr. Det gör det! Mycket är inte som förr. Jag är lite rädd för det nya, men samtidigt föraktfull mot den invanda. För ofta känns det så monotont och tristess bildande.


Små lätta sår blir ströda med salt

Fåglarna kvittrar något otroligt där ute. Deras sång smiter in genom det öppna fönstret tillsammans med vinden som fortfarande är lite kylig. Jag vill lägga mig ner blunda så stilla en stund, men rastlösheten river i mig. Jag tvingar mig själv att se det vackra runt om kring och inse vad jag behöver och inte.
Det brinner någonstans nu, någon ger upp, en annan slutar andas.. Men jag ska le idag för att jag vill det. Jag vill det verkligen jag ska bara träna ett tag först.

För det måste finnas plats för värdigheten och lyckan. Jag försöker rensa bort det onda och smärtsamma till förfogande för det goda. En innre vårstädning. Det tar tid, sån tid att våren hinner dra förbi och så även sommaren, så står man där med gulnande löv virvlande upp mot himlen. Myggbetten är borta men kliar gör det lik förbannat ändå, någonstanns, av någonting. Jag söker hopp, letar små borttappade möjligheter jag hittar en då och då. Finner att tiden är på min sida att lyckan vinkar från sin trädtopp, (Jag skickar ett mejl till dig Anna, du som får dela min smärta men också min vivrrlande lust att nå fram, min brinnande tro till dig. ) att döden är svart men det är natten med men inte behöver den vara hemsk för det.
 
Allt för ofta dras jag ned om jag får säga det själv och jag hatar att tynga dig, er, mig själv. Med någon jävla smärta, något mörker som skymmer utsikten. Jag lyssnar på sånger som min älskling har ett hjärta av snö och undrar när mitt hjärta kommer vara så lent och om jag någonsin kommer vilja falla fritt. Jag har svårt att förknippa saker med det goda, med det rättvisa. För mg är det mesta legitimt med ondskan och det sorgsna. Kanske för att jag är rädd för att bli besviken eller för att jag inte kan förstå mig på världen. Eller så är det den som inte förstå sig på mig.

Många gånger känner jag mig som den andra, den som inte passar in, jag kan inte förmå mig att anpassa mig till det som förvantas. Det blir ändå inte rätt, jag talar hellre ett annat språk, ser med andra ögon och väljer att smaka på det som inte färgats av andras fördomar ännu. Jag vill inte framstå som den negativa, bittra människan som slutat hoppats. Det handlar inte om det. Jag känner mig vad jag skulle tro normalt positiv och jag hoppas som bara den. Jag tror bara att vissa svalt saker och ting utan att se efter utan att granska utan att veta. Det jag kommit fram till kan vara världens misstag och mest misstroda teori eller begrepp som skådas, för andra. Ett virrvarv av tankar gör mig stundtals till något jag inte ens själv vill vara alla gånger. Jag vill så gärna förklara, bryta mig loss och vara vacker, fri och sorglös. Men jag vet inte hur man gör. Jag vet inte...

Det är inte mycket att göra

Ibland behöver man bli räddad av vad som helst. ett par ögon som berusar en natt, ett varmt täcke eller en mamma.
Min mamma räddar mig ikväll.

För ensamheten, att vara själv är vackert i måttliga doser, men när den bankar på dörren så brutalt och utan hänsyn är den inte vacker längre. Bara ovälkommen.

Man får resa ur sig själv från korridorena på psyk om man inte fått säkra kort på given

jag vet inte hur många gånger jag öppnat min blogg för att skriva något, men jag får inte ner en endaste mening värd att publicera. Jag har tappat min kreativitet, glömt den någonstanns. Det tär på mig, det får mig att svämma över av det jag annars kunnat skriva ner. Jag vet inte vart det är jag vill komma, men längre än hit bara. Jag vill nå det onårbara, få rättsida på det mörka och ovisa. Det grämmer mig, det får mig att dunsta som ett ångmoln.

Det finns mycket man vart med om, i livet som person som vad som helst. Ändå känns det som om jag står still, mentalt. Jag vill inte vara nochalant eller less på det som finns på allt som berör mig. Som om att jag bara tröttnar på alltalltallt efter en tid. Det verkar som om allt satngerar efter en viss tid. Hur ska man få liv i det igen? Hur ska man väcka det som vill vara kvar i det tysta, det gömda, det som ligger för långt bort? Hur ska man göra om det råkar vara en bit av sig själv?

Jag saknar en vän, eller inte vän, bara en medmänniska som hade allt man kan önska sig. Ett sätt att agera och förverkliga det glömda. Det som man inte vågats hoppas på, det som inte ens visste man ville eller kunde. Hon började som en, ur min synvinkel, tjusig dam med ett 9-5 jobb och sedan hem till fina Östermalm. Varför skulle hon kunna hjälpa mig när jag var för okontrollerbar för andra, när jag var en börda en ostyrig vind. Men som kom att bli den person jag uppskattade mest under den tiden vi sågs. Som kom att bli den person som väkte mina drömmar, mina visioner, som fick mig att sätta min deppighet i ett samanhang. Som fick mig att inse att det inte alla gånger är så jävla lätt för alla andra som man kan tyckas tro, att man inte sitter själv i den där karusellen som snurrar så fort så fort. Tittar man sig bara runt om ser man andra vilsna ögon som man kan bekanat sig med om man vill. Hon fick mig att öppna mig med sitt icke dömande sätt. Det var just den där icke dömande eller förmanande attityden som gjorde henne så extra bra. det blandat med en riktigt värme, en riktigt människa som förstod och agerade på det jag sa och kände. Som kunde berätta att jag faktiskt gjorde henne besviken eller arg, på ett sätt som fick mig att ta det till mig. Inte som så många gånger annars försvinna in i den snurrande karusellen och hata mig själv mer än något annat. Hon hade konsten att säga saker på rätt sätt, att nå fram, att vara den person som jag verkligen var i behov av. Jag hoppas jag blir som henne en dag. Att det är jag som kan ta emot en stackars övegiven, ångestfylld och utmmattad människa och ge all min hjälp och kompitens till denne.


Älskling, älskling kom och hämta mig

Nu är längtan efter dig mer än vad jag orkar med.


Är man dum nog överlever man

Ibland undrar jag om jag har tappat min förmåga, eller det är väl inte ens väl att kalla det förmåga, men min tro till orden, min längtan att skriva ner det onårbara. Det är svårt, att sätta ord, att göra det rättvist. Det molnar inom mig...

Ni vet när man känner sig sådär mottaglig för allt, jag vet inte riktigt om det är negativt eller positivt. Jag vill bara lära mig allt som finns att lära, finna nya svar. Dela med mig om de svar jag eventuellt har. Men baksidan är när man börjar tvivla famåt småtimmarna. På världen. På meningen. På lyckan. På mig själv...

Och så det här med vädret, det fina och soliga som man kan försjunka i. Ät upp mig bara.

RSS 2.0