Min egen lysande sol

Jag måste ha hittat den mest underbara människan på denna jord. Jag brukar inte, och har svårt för att använda ordet lycklig på mig själv, men du får mig att lyckas, ordet har fått en innebörd.
jag är så sjukt kär i dig. 

Bär vi skulden för vår egen existens?

Tänk vad mycket våld det finns i världen i olika former. Männen är det könet som står nästan för allt våld. Varför är det så? Just nu studerar vi kring våldsutsatta familjer och det skrämmer en verkligen. Nästan 200.000 barn bevittnar våld varje år i Sverige. Vems fel är det? Samhället eller förövarna? Vi lever efter de normer som finns, efter de könsroller som vi själva skapat. Detta gör det mer legitimt för män att bruka våld. Det hör liksom till deras personlighet att vara våldsamma. Men rent biologiskt kan det knappast vara så. Varför skulle ett kön vara mer vålds benäget än det andra? Det finns inget positivt förknippat med våld och hot om våld ändå finns det i en sådan stor utsträckning.
Vem ska då bära skulden för detta? Ja, kanske männen. En del tycker det är orättvist att ge alla män en kollektiv skuld, men samtidigt är det de som utövar det och håller våldet kvar. Självklart använder sig långt ifrån alla män av våld men alldeles för många. Det är ett problem som går ut över otroligt många. Egentligen över oss alla. Även andra män, då män misshandlar andar män och då oskyldiga får ta ansvar för vad andra gjort. Men så är det jämt. Det är t.ex allas fel att det finns fattigdom. Skulle inte länderna i väst vara så makt och penga galna skulle världen se bättre ut. Det är vårt allas fel att miljön missbrukas, inte bara de som släpper ut avgaser, flyger eller producerar olika saker. Egentligen bär vi alla en stor kollektiv skuld för hela vår egna existens.
De som missbrukar sin position mest är framför allt män för att vi lever i ett patriarkat. De tjänar på att världen ser ut som den gör, många vill behålla det så för egen vinningsskull. Det konstiga är att man vill det när andra får stryka med på kuppen. När andra får kämpa en nivå nedanför. Det finns egentligen ingen logik i detta patriarkat, ingen alls. Det är förvirrade när man tänker på det, hur kunde det bli som det blev med alla oproportionerliga fördelningar vi har världen över.
Hur ska man kunna hålla sitt goda mod uppe om en rättvisare värld när fler och fler blir fattigare medan några få blir rikare och rikare? När procent antalet för hur många som blir slagna under sin graviditet är lika stor som att ha gravid diabetes.

Ty man kan ha flera hem

Jag längtar hem.. eller jag menar jag längtar till Stockholm. Till mina småsyskon! Helgen kommer bli underbar

RSS 2.0