Är vi värda världen?

Man undrar ibland om det inte kommer något mer, är det såhär det ska fortsätta? Dag ut och dag in. Samma stank ovanifrån, samma mörka skuggor över världens befolkning, ett ständigt kaos runt om och över dem sju haven. inget verkar ändras trots ottaliga varningar, forskningar och aktioner inget vänder oss till varandra ändå. Alla jobbar vi åt varsit håll för att upnå vårt eget mål. Egoismen och alla makt galna människor tar över allas liv.
Förstå vad världen skulle må bra av lite sammarbete oss emellan och lite kärlek och respekt. Jag hörde idag på radion om en man som prata om skator och sa att följande " människor har alltid jobbat mot naturen" och ja det är så sant, sedan vi kom i i det moderna samhället där naturen inte längre blev en del av oss eller världen utan ett redskap att ta sig fram fortare och skära ner på det som växer för egen vining så jobbar vi mot naturen. Det är som att jobba för vår egen död.
Det hjälper liskom inte att vi skickar pengar och äter ekologiska grönsaker, det enda det frörbättrar är vårt eget samvete de som har något vill säga. Klart det är bra att handla rättvisemärkt eller källsortera, men egentligen är det inte där vi kan börja. vi måste ändra på en hel värld, en helt annnan mentalitet måste ta form. Det går inte att ha den politik t.ex som är idag, den herarkin och de prioteringar som finns. Det finns mycket som skiljer länder åt som klimat, kultur, språk, jobb osv. men det viktigaste har vi genemsamt som känslor, hjärta, rättigheter och en vilja att överleva. därför går det att arbeta över gränserna. När man ska bekämpa krig, svält, egoism, hat och misär är det inte ett språk man behöver utan en vilja att få det bättre.
Man undrar när Busch och hans kamrater ska inse det, vilket de säkert gjort, men dem har också insett att dem själva inte tjänar på det och gör allt för att kämpa åt motsatt riktning. åt det håll som gör världen till en dålig plats.


Kommentarer
Postat av: sandra

Du har väl inte missat utmaningen i min blogg! gå in på http://cherryskull88.blogg.se/2008/july/utmaning.html och var med du med!

2008-07-10 @ 21:01:28
URL: http://cherryskull88.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0