Slutklämmen som aldrig nådde fram

Världen är förtappad. Förtappad i ett bottenlöst hål kantrat av egoism, brutalitet, misär, segregation, rasism och borgare. vart tog solidariteten vägen? När tog rättvisan slut? Ser ni inte era vänner, grannar, kollegor, kassörskan, dagisfröken till era barn, sjuksköterskan på vårcentralen, busschauffören, människorna i samma tunnelbanna som dig som dina medmänniskor?
Jag känner mig full av sorg och en ilska över världens kapitalistiska styre. Det behövs ingen slutkläm, dit har vi inte nått än, vi har inte gjort oss förtjänta av ett hejdundrande slutord fullt av positivism och skratt. Vi har inte lyckats hålla främlingsfientligheten på avstånd, inte egoismen eller cynismen. För många har svikit de som har det svårt, för dem som har svårt att andas och gråter beska tårar. Slutklämmen i rättvisans lakejers pepp tal, organiserade människors arbete att visa världen vad solidaritet är gick inte fram.
Vi får kämpa vidare, sätta rättvisan på dagordningen igen och krossa cynismen mot invandrare, sjuka, arbetslösa, ensamstående. Fört då kan vi fira vår framgång, först då kan vi skatta oss lyckliga och slippa skämmas över vår egen existens. Innan dess får slut klämmen utebli. För det finns ingen. Ingen att glädjas åt och då kan det lik gärna vara.

Kommentarer
Postat av: Kalle Byx

Tack för de orden. Med eller utan slutkläm.

2010-09-20 @ 16:24:11
URL: http://www.ormanas.blogspot.com
Postat av: Anders

Fina ord.

Så nu är det bara att leva efter dem.

2010-09-20 @ 19:29:44
URL: http://www.nerf99.blogspot.com
Postat av: Pia

Bra, en av de bättre, eller möjligen den bästa, "dagen efter valet"-texterna jag läst. Du var lite orolig för att texten kändes osammanhängande, men den hänger ihop i allra högsta grad. MVG.

2010-09-20 @ 19:40:05
Postat av: petri

Jadu det är "bara" leva efter rättesnöret.jättebra skrivet

2010-09-20 @ 19:52:49
URL: http://kugghjulsprins.blogspot.com/
Postat av: regnnatt

Bra tankar, bra ord. Och vi är många som vill samma som du!

2010-09-20 @ 22:57:27
URL: http://regnnatt.blogspot.com/
Postat av: pimpXprincess

Så bra skrivet!

2010-09-21 @ 02:46:23
URL: http://www.pimpxprincess.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0